блог

Система за оценка на качеството на печат. TSC MH641T – Datalogic M220 DPM

Posted on 17th March 2024

В началото на изминалата година имахме удоволствието да получим задание от наш дългогодишен клиент и да ни се довери да разработим уникално решение по точни негови изисквания.

Заданието на клиента беше да се добавят индустриални скенери към съществуващите принтери с помощта, на които да може да се прави оценка на качеството на отпечатания 2D Data matrix баркод. Изискванията на крайния клиент бяха при наличие на баркод с качество под “Grade C“ баркодът да бъде унищожен, при наличие на два поредни баркода с лошо качество принтерът да спре и да сигнализира за грешка.

В процеса на разработване на решението имахме различни трудности, които бяха отстранени от нашия развоен отдел, с които можем само да се гордеем.

Крайният продукт, който успяхме да изработим е баркод принтер TSC MH641T + M220 DPM. Системата ни работи съвместно със системата за проследяване на клиента и рапортува директно в нея. При отпечатване на  баркода индустриалният скенер изпраща информация към системата за проследяване, ако баркодът е коректен, операторът взима етикета и го поставя върху изделието, ако е негоден отпечатък системата за проследяване изпраща команда към принтера и той унищожава етикета. По този начин имаме пълен контрол над отпечатаните етикети и операторът винаги залепва върху изделието етикет с проверен баркод. В системата за проследяване се записва всичката информация и по този начин имаме пълна проследимост на процесите.

Крайният резултат от нашата разработка е пълен контрол над печата на 2D Data matrix баркодове и оптимизиране на системата за проследимост и намаляване на допълнителните разходи при производството на крайното изделие.

 

Share

More News

Имахме удоволствието да спечелим доверието на печатница СОФПРИНТ ГРУП – АД, които ни възложиха проект за високо скоростно изчитане на […]

Прочети още

Щастливи сме да съобщим, че Marveltech има нов официален уебсайт. Новият дизайн предлага изчистен и модерен потребителски интерфейс, по-добър начин […]

Прочети още

Свържете се с нас

Моля, свържете се с нас, ако имате въпроси или коментари.